už ta vůně, když se pokaždé otevře sáček ...
velmi ochotná na přípravou - nelze ji připravit špatně
plné výrazné tělo, bez hořkosti; s jemnou kyselinkou
dlouho příjemně zůstává a odeznívá v puse - skvělý společník při čtení knihy
po dopití zůstávala touha si jít připravit kávu znova
to dlouhé příjemno v puse ... bude mi to chybět );
zoufalý pocit, když se objeví prázdné dno hrnku - cože!? Nechci, aby káva došla! Nechci se louči!
Recept
Metoda přípravy: nejvíce mě oslovilo Osmotic flow, s V60-01
Káva (g): 20
Voda (g): 260
Teplota vody: 92C
Mlýnek (nastavení): 25 clicks, Comandante
Proces: 40g preinfuze; v cca 0:30 bez přerušení, z malé výšky, soustředěně pouze na střed do 180g; pak po cca 5s opisování středového kruhu velikosti palce; celý proces cca 2:30 - 2:45 (delší doba kávě neublíží)
- tímto procesem je zřetelnější svěží acidita, což mě nevadí; zintenzivní se tělo kávy, které mě moc baví, s dlouhým, výrazným a čistým aftertastem