Kolumbie WILDER LAZO - maragesha

od A Matter of Concrete

Napsat první hodnocení
599 Kč vč. DPH (5,99 Kč / 1g)
Skladem > 5ks
Můžete mít 24.2. (Po) Další možnosti doručení

Typ balení:

 
Datum pražení
13.02.2025 (8 dnů)
Pražírna
A Matter of Concrete
Země původu
Kolumbie výběrová káva Kolumbie
Region
Huila
Odrůda
Maragesha
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Anaerobní
Chuťový profil
Karamel, Mléčná čokoláda, Jasmín, Jablko, Borůvky, Hrozno, Nektarinky
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Pražírna A.M.O.C. přináší limitovanou edici výběrové kávy WILDER LAZO z Kolumbie, jejíž chuťový profil oslní svou elegantní aromatikou a ovocnou hloubkou. Tento unikátní lot od Wildera Laza pochází z farmy La Dinastia v regionu Huila a kombinuje odrůdy Maragogype a Geisha – dvě legendy výběrové kávy. Výsledkem je komplexní chuťový zážitek s tóny jasmínu, jablek, nektarinek a hroznů, doplněný o sladkost karamelu a mléčné čokolády. Díky promytému anaerobnímu zpracování si káva zachovává jiskřivou kyselost a hedvábnou texturu, která potěší každého milovníka filtrování.

Rodina Lazo se specializuje na produkci výběrové kávy v San Adolfo, Huila. Jejich cesta nebyla vždy jednoduchá – ničivý požár je donutil opustit farmu, ale díky neústupnému odhodlání se vrátili a vybudovali La Dinastia znovu od základů. Dnes se do práce zapojuje celá rodina, kde každý člen přispívá k perfektní produkci – od péče o sušení až po precizní zpracování. La Dinastia se stala symbolem odhodlání a kvality, přičemž Wilder Lazo pokračuje v rodinném odkazu s inovativními přístupy ke zpracování a pečlivým výběrem odrůd, které vynikají v šálku svou jedinečností.

Tento lot byl zpracován promytou anaerobní metodou, která zdůrazňuje jeho čistotu a jasnost chutí. Po ručním sběru se zrna nejprve selektují podle stupně zralosti pomocí Brix refraktometru, následně prochází flotací, aby se odstranila nezralá či defektní zrna. Poté se pečlivě třídí ručně a začíná samotná fermentace. Nejprve jsou třešně uloženy do GrainPro pytlů, aby se minimalizovala oxidace. Po vyloupání se fermentace pokračuje v nerezových tancích po dobu 120 hodin při kontrolované teplotě 14 °C a pH 4,3. Následuje důkladné promytí a sušení v marquesině po dobu 8 až 15 dní, dokud zrna nedosáhnou optimální vlhkosti 11 %. Nakonec se káva stabilizuje po dobu 20 dní, čímž se zajistí její konzistence a plný chuťový potenciál. Tato pečlivá metoda dává kávě WILDEZ LAZO její nezaměnitelnou sladkost, šťavnatost a dlouhotrvající dochuť.

Další kávy od A Matter of Concrete

Zákazníci také nakoupili

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
6223 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice