Výběrová zrnka Kolumbie WILDER LAZO SIDRA HONEY z pražírny Onyx Coffee lab! Tento jemně zpracovaný mikrolot bují chutěmi a charakterem, který jsme si u odrůdy Sidra tak zamilovali. Tato zrnka vám připomenou chutě hnědého koření, eukalyptu, citronové trávy a hrušky.
Sidra odrůda je vysoce kvalitní chuti v kombinaci se skvělou výnosností pro farmáře. Své charakteristiky si propůjčuje od svých rodičů Bourbon a Typica a hladce je v sobě proplétá do nového celku. Takovou rostlinu na farmě rozeznáte sebevědomým vzezřením stromku s tmavě zelenými listy s pevnými uzlíky třešní. Ve výsledné chuti se mísí zralá hruška s jablkem. Hvězdou chuťové exhibice je jiskřivá kyselinka jakoby jablečné kyseliny. Jako dortík z bílého vína a Granny Smith jablek. Sidra taktéž poněkud inklinuje ke květinovým kvalitám, například zimolezu.
Wilder Lazo se svým bratrem započali svou kávovou odyseu omlazením a znovuoživením rodinné farmy po onemocnění jejich otce. Začínaje od základu, pečlivě obnovili zdraví a bohatství jejich půdy, což pak vede ke znamenitým a chutným kávovým šálkům. Pod drobnohledem měli úroveň pH a poměry nutrientů půdy, které v půdě zaseli pomocí hnojiv. Obohacením půdy zároveň obohacuje i kávové stromy, které ze zdravé a výživné půdy jen těží.
Tento balík v sobě skrývá zrnka zpracovaná tzv. white honey metodou. Honey metoda se dostala ke svému názvu díky sladkým kávám, které produkuje, s medem to ovšem nemá co dočinění. U klasických promytých káv odstraňujeme veškerý plod, v tomto případě ovšem odstraňujeme jen většinu třešně, ale slizoučký zbyteček, ten nejpřilehlejší k zrnku, zůstává na svém místě a je společností pro zrnko během sušení, během kterého dodá výsledné kávě specifický sladší charakter. Tyto metody rozdělujeme do různých "barev", odvíjeje se od množství přilehlé vrstvy, která na zrnku zůstala. Konkrétně white honey je nejvíce sofistikovanou metodou, kdy je slizíku na zrnkách nejméně.
- Nadmořská výška: 1950 m n. m.
- Farmář: Wilder Lazo