Výběrová káva Kolumbie WILSON CAMPO z české pražírny The Naughty Dog je charakteristická tóny karamelek, perníčku a sladkých grepů.
Farmář Wilson Campo patří do třetí generace farmářů, která se drží rodinné tradice, dbá na kvalitu a oddanost farmě. Kávu pěstuje na své farmě La Lindos v oblasti Taquiva, Inza. Kromě odrůdy Caturra zde pěstuje i odrůdu Colombia a Castilla. Wilson patří do sdružení pěstitelů kávy Asorcafe, která pomáhá malým producentům zlepšit jejich produkci a komplexní rozvoj s cílem zlepšit ekonomické a sociální podmínky pro rodiny. Po usušení kávy na vyvýšených postelích se Asorcafe na dalším třídění, opatřeních na zajištění kvality a vývozu.
Jednotlivá zrna jsou zpracovávána promytou metodou, jejíž výsledná káva je typická svou jemnou a vyváženou chutí. To v tomto případě znamená, že po sběru se káva přemisťuje do tzv. loupačky, ve které zrnka velkou rychlostí naráží do výběžků a hran pro zajištění sloupnutí slupky a části dužiny. Pro odstranění zbytku dužiny se káva následně fermentuje i několik hodin v tancích. Následně se dostáváme ke kroku, kvůli kterému tuto metodu nazýváme právě promytá. Káva se z tanků přesune do promývacího kanálu, kde se omývají zrnka s vodou a odstraňují se z nich poslední zbytky cukrů - dužiny. Poté nastává poslední fáze, kdy se zrna suší na tzv. afrických postelích do dosažení potřebné vlhkosti.
- Farmář: Wilson Campo
- Nadmořská výška: 1.700 m. n. m.
- Sklizeň: leden - únor 2022