I oblíbená holandská pražírna Good Beans se přidává se zimní limitkou. V této plechovce tentokrát naleznete zrnka z Kolumbie, která vás jistě zahřejí. Není nic lepšího než si v zimě vychutnat bohaté tóny čokolády a sladké chutě tropického ovoce.
Tato výběrovka pochází z Kolumbijské oblasti Nariňo, konkrétně z vesnice Horado. Co je výjimečné na Kolumbii je ostrá diverzita jejích regionů a široká paleta chutí, kterou tyto regiony nabízí. Káva se pěstuje v západní polovině země, kudy se táhnou příkré svahy And štěpící území na pestrou škálu různých biotopů o odlišné nadmořské výšce, teplotě, vlhkosti, množství srážek a větru, dostupnosti světla a míře zalesnění.
Další jedinečnost přináší Kolumbii její umístění mezi Pacifikem a Karibikem a severojižní rozložení And. Vlhký vzduch, který z obou vodních ploch proudí a zaráží se o vysoké skalní stěny, zajišťuje dostatek srážek nejen pro jednu hlavní sklizeň v roce, ale dokonce i druhou, menší, tzv. mitaca.
Třešně jsou ihned po sklizni promyty a oloupány od slupky a dužiny. Po velmi krátké fermentaci, která odloučí zbytek dužiny, jsou opět promyty a přesunuty na betonová prostranství, či vyvýšené africké postele k sušení. Zrnka jsou při tom neustále otáčena a prohrabována, zakrývána před rosou a deštěm, aby nepodléhala plísním a hnilobám. Po cca 14 dnech se zrnka přenesou do sil, kde odpočívají dalších 30 – 60 dní. Poté se již zrnka rozdělí dle kvality a velikosti a nasypou do jutových pytlů, připravené k exportu.