Výběrová káva Kolumbie YENNI ESPERANZA z britské pražírny Girls Who Grind Coffee je charakteristická tóny manga, levandule a jasmínu.
Farma El Paraiso je jednou z nejznámějších kávových farem v celé Kolumbii. Je proslulá mimořádnou kvalitou kávových zrn a především experimentálními metodami zpracování kávy.
Kromě toho že dneska Yenni vlastní a provozuje slavnou Finca El Paraiso se svým bratrem Diegem Samuelem, tak také řídí celou produkci v rámci svého čistě ženského týmu a spolupracuje se sousedními producentkami. Finca El Paraiso si na speciální scéně vydobyla tak silnou reputaci díky svým mimořádným kávám a experimentálním fermentačním metodám. Zatímco Diego studoval, Yenni experimentovala a zkoumala zpracování kávy. Z toho se vyvinul zcela nový způsob zpracování kávy: Thermal Shock, kdy kávová zrna jsou vystavena teplotnímu šoku. Jde o zcela nový způsob zpracování a pro jeho čisté a výrazné chutě se pro tento způsob zpracování kávy rozhoduje stále více farmářů, zejména v Kolumbii.
Metoda zpracování je sama o sobě dost experimentální. Nejprve klasicky dochází ke sběru samotných zrnek, ovšem s tím rozdílem, že kromě zralých třešní se v tomto případě sbírá i nízké procento polozralých (cca 5 %). Třešně se následně omývají a nechají se namočené v ozonizované vodě, aby se zamezilo tvorbě a množení mikroorganismů. V první fázi probíhá anaerobní fermentace po dobu 48 hodin v tancích s přetlakovým ventilem při teplotě 18°C. Ve fázi druhé anaerobní fermentace pokračuje po dobu dalších 48 hodin při 21°C. Následně se zrnka zahřívají, aby se přenesly a zafixovaly všechny vůně a chutě, a poté znovu promývají - nejprve ve vodě teplotě 40 °C a poté o teplotě 12 °C. Posledním krokem je řízené sušení po dobu 34 hodin s recirkulací vzduchu při jedné teplotě 35 °C a relativní vlhkosti 25 % až do dosažení obsahu vlhkosti mezi 10 % a 11 %.