BeBerry pražírna letos pro vánoční limitovanou edici vybrala jedinečnou kávu od rodiny Alvarado z Kostariky. S touto rodinou spolupracují již třetím rokem, během kterého si díky sociálním sítím vytvořili blízké vztahy. Letošní sklizeň přináší první exkluzivní úrodu odrůdy Mocha z farmy Los Cedros, z níž byly k dispozici pouze tři pytle. V této kávě se mísí chutě tmavých třešní, švestek, sušeného ananasu a kakaových bobů. Díky své vyvážené sladkosti a jemné kyselosti je ideálním společníkem k vánočním večerům s rodinou nebo přáteli.
Farma Los Cedros se nachází v oblasti San José v Kostarice, poblíž známého vrcholu Cerro Chirripó, nejvyššího bodu země. Přestože je zdejší podnebí chladné, což se dříve považovalo za nevhodné pro pěstování kávy, rodina Alvarado s velkým nasazením dokázala, že i zde mohou vzniknout výjimečné šarže výběrové kávy. Příběh farmy začal před šesti lety, kdy Joiner Alvarado a jeho rodina přeměnili původní pozemky pro pěstování zeleniny na kávovou plantáž. Dnes je farma spravována s ohledem na kvalitu a udržitelnost, kdy rodina stále investuje do nových odrůd a experimentálních metod, aby každým rokem dosáhla co nejlepšího výsledku.
Tato vánoční edice je zpracována naturální metodou, která zdůrazňuje komplexní chuťový profil odrůdy Mocha. Zralé kávové třešně se nejdříve nechávají fermentovat v pytlích, poté se přemisťují na vyvýšená sušící lůžka, kde se suší po dobu tří až čtyř dní pro intenzivnější fermentaci. Nakonec se přemisťují na terasy, kde se suší, dokud obsah vlhkosti nedosáhne ideálních 10 %. Díky tomuto pečlivému přístupu k sušení a zpracování nabízí Joicafe v Buena Vista de Rivas výjimečně kvalitní kávu s jedinečnými chutěmi, které vyniknou ve vánočním šálku.