Lahodné čokoládové espresso z pražírny Kolibri je jako výlet do továrny na čokoládu za Willym Wonkou. Šálek této výběrovky chutná jako tmavá čokoláda s karamelem. Ocásek chuti je pak příjemně mandlový a rozinkový. Prostě tekutá studentská pečeť. Kávička se perfektně hodí i pro přípravu mléčných nápojů (cappuccino, latte,..).
Zrnka této kávičky pochází z jedné z nejstarších kávových farem v Kostarice. Farma Aquiares Estate se nachází na úpatí sopky Turrialba a je provozována Diegem Robelem, který s pražírnou Kolibri dlouhodobě spolupracuje a sdílí její hodnoty. Diego rád experimentuje s různými metodami zpracování a nebojí se pěstovat zajímavé odrůdy.
Po převezení do mycí stanice Aquiares se zrna třídí na dvě kvality a suší v mechanickém silu po dobu 36 hodin, dokud se vlhkost nesníží na 10,5 %. Nakonec se odstraní pergamen a zrna se roztřídí podle velikosti, hmotnosti, hustoty a barvy a poté se zabalí do pytlů určených na vývoz.
- Nadmořská výška: 1200 m n.m.
- Producent: Diego Robelo