Tato výběrovka ze slunné Kostariky je vyvážená, delikátní a jemná. Sladkost medové plástve, podtržená honey zpracováním, v kombinaci s komplexní aciditou bílé broskve a jemnou květnatou vůní heřmánku a spolu ladí naprosto perfektně!
Stanici vede rodina Sanchez, která farmaří na 70 ha úrodné půdy. Ročně zpracují 100 tun zelených zrn, což je pro představu asi 500 tun surových kávových třešní. A to už je pořádná nálož práce – proto se o farmy a mlýn stará všech sedm sourozenců rodiny Sanchez.
Kostarika je vyspělá, bohatě působící země s dobrou infrastrukturou. To je jeden z důvodů, proč je rozloha této rodinné farmy nesrovnatelná s rodinnými farmami například v Guatemale, či v Peru. Oblasti pro pěstování kávy v okolí hlavního města San José jsou pestré a mikroklima mezi nimi dost odlišné. Konkrétně Tarrazú, odkud pochází tato zrnka, je oblast s vysokými nadmořskými výškami a strmými zelenými úbočími. Zpracovatelská stanice běží jako perfektně namazaný stroj, který během sklizně funguje 22 h denně. Zbylé 2 h dne jsou vyhrazeny pro čištění strojů. V podstatě se jedná o nonstop provoz a není tedy divu, že se v kanceláři pyšní strojem na 3 litry batch brew.
Rodina Sanchez je mimo jiné zapojená do projektu Bean Voyage, který propojuje farmáře z celé země, aby posílili svou pozici na trhu, ale měli také možnost se vzdělávat a zlepšovat. Program se zaměřuje na ekologii, biodiverzitu, zachovávání jedinečných ekosystémů Kostariky, ale i na férové ceny kávy a dlouhodobou spolupráci s importéry.
- Nadmořská výška: 1 700 m n. m.
- Farmář: rodina Sanchez
- Sklizeň: jaro 2023