Pražírna Coffeein představuje svoji limitovanou kávu z Kostariky. V chuti dominuje sladkost rozinek a sušeného ovoce, ale také vůně koření. Takto komplexní a sladký chuťový profil dělá z této Kostariky nezapomenutelný zážitek pro každého milovníka výběrové kávy.
Farma Finca El Canet, nacházející se v regionu Tarrazu na Kostarice, je jednou z nejvýše položených farem v této oblasti, dosahující nadmořské výšky 1800 m n. m. Vede ji Hector Esteban Sanchez, který na ploše 1,5 hektaru, nazvané Chopin, realizuje experimentální pěstování kávovníků odrůd Caturra a F1 - Milenio. Tyto kávovníky rostou mezi ovocnými stromy v bohatém pralesním ekosystému, což přispívá k jejich jedinečnému chuťovému profilu. Vulkanická půda a ruční sběr zajišťují vysokou kvalitu a péči o každé zrnko. Tato symbióza přírodního bohatství a lidské pečlivosti dává vzniknout kávě, která je skutečně jedinečná.
Jedinečnost kávy Costa Rica Canet Chopin spočívá také v jejím zpracování. Na farmě Finca El Canet se zvolila metoda raisin honey, která je náročná, ale výsledkem je mimořádně sladká a komplexní káva. Farmář Hector nechal kávové třešně na kávovnících tak dlouho, dokud téměř nevyschly, čímž dosáhl vysoké cukernatosti, podobně jako u tokajského vína. Následně byly třešně dosušeny na afrických postelích a poté zpracovány polo-promytou metodou. Tento pečlivý proces, který kombinuje tradiční postupy s inovativními technikami, dává vzniknout kávě s výraznou sladkostí hroznů a medu, minimální kyselostí a bohatou, čokoládovou dochutí. S produkcí pouhých 500 kg této kávy se jedná o skutečně exkluzivní záležitost, kterou si nesmíte nechat ujít.