Skvělá pražírna Kima Coffee nabízí kostarická zrnka nabitá chutí. Tato výběrovka byla zpracována anaerobní metodou a může se pyšnit intenzivními chutěmi. V šálku narazíte na mango, pomeranč a portské víno.
Casa de Piedra je jednou ze dvou farem provozovaných rodinným podnikem Café Directo, který v roce 2013 založili otec a dcera Gerardo a Jennifer Ariasovi. Farma se věnuje produkci, zpracování a prodeji nejlepších kostarických káv Tarrazú v souladu s životním prostředím. Vizí společnosti Directo je přispívat k rozvoji naší společnosti prostřednictvím spravedlivého a etického obchodu. Její zakladatelé mají více než třicet let zkušeností s výrobou a zpracováním speciálních mikrolitů včetně naturálního procesu, žlutého, červeného a černého honey, anaerobního a promytého. Jedinečné podmínky farmy, zejména její mikroklima a typ půdy, jakož i nadmořská výška až 1 800 m n. m., umožňují růst široké škále odrůd, včetně Catuai, pacamara a gesha.
Všechny podrobnosti anaerobního procesu ve Finca Casa de Piedra jsou přísně střeženým rodinným tajemstvím. Víme však toto. Nejdůležitější je výběr třešní. Měří se hodnota Brix, aby se zajistilo, že se třešně sklízejí v optimální dobu. Třešně se pak před fermentací 48 hodin suší na cementových terasách. Prodloužená fermentace třešní probíhá v plastových tancích bez ventilů. Po celou dobu kvašení se kontroluje teplota a sleduje se Brix, aroma a vzhled dužiny. Po fermentaci se třešně suší na vyvýšených lůžkách v průměru 30 dní.
- Nadmořská výška: 1200–1400 m n. m.