Přichází nový přírůstek do rodiny káv od pražírny Beansmith.s, který si rozhodně zaslouží vaši pozornost. Tato naturálně zpracovaná kávička z Kostariky v sobě ukrývá neodolatelně sladké aroma karamelových brownies společně se šťavnatostí blum a sušených datlů. Objevte novou dimenzi chutí s touto parádní kávou.
Tato káva pochází z oblasti Chirripo, která má společné pohoří táhnoucí se až do Panamy. Půda a podnebí umožňují rodině Alvarado pěstovat různé odrůdy a dosahovat vynikajících výsledků. Majitelem farmy Finca El Salitre je Johny Alvarado Abarca, jehož rodina vlastní také zpracovatelskou stanici Corazon de Jesus, kde byly poté třešně zpracovány. Johnny je velmi talentovaný producent kávy, mnohokrát se umístil v soutěži Cup of Excellence a svou kávu posílá do celého světa, aby si ji mnozí lidé mohli vychutnat. Mikromlýn Corazon de Jesus založila rodina Alvarado Fonseca v roce 2015 a od svého otevření se výrazně zlepšil, což vedlo ke každoročnímu zlepšování procesu zpracování a tím i kvality jejich kávy. Mlýn zpracovává kávu různými metodami, včetně plně promyté, naturální, honey a různých anaerobních procesů.
Naturální metoda je často používána v oblastech s nedostatkem vody, zejména v Africe a v suchých oblastech Latinské Ameriky, například v Brazílii. Při suchém zpracování jsou třešně rozprostřeny na betonových plochách nebo postelích a suší se na slunci nebo pomocí sušiček. Káva se pravidelně otáčí, aby se zabránilo plísním a nežádoucí fermentaci. Po dokončení sušení se mechanicky odstraní slupka v tzv. dry millu. Suché zpracování přidává kávě charakteristické chuťové prvky, které nezávisí na odrůdě ani terroiru. Správně provedené sušení přináší do šálku ovocné tóny a krémové tělo.
- Nadmořská výška: 1300 m n. m.