Kostarika CORDILLERA DEL FUEGO - Vánoční edice - 2023

od Kmen Coffee Roasters

4.8(15 hodnocení)
Momentálně vyprodáno

Varianta:

Pražírna
Kmen Coffee Roasters
Země původu
Kostarika výběrová káva Kostarika
Region
Kostarika - San Ramon
Odrůda
Catuai, Caturra
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Anaerobní
Chuťový profil
Jablečný štrůdl, Rozinky, Skořice
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Výběrová káva Kostarika CORDILLERA DEL FUEGO z české pražírny Kmen Coffee Roasters je charakteristická tóny jablečného štrůdlu, skořice a rozinek.

Místností se line vůně čerstvě upečeného jablečného štrúdlu se skořicí a rozinkami, zatímco venku mráz maluje na okna. Vánoce v Kmenu klepou na dveře! A co nám přichystaly? Novou vánoční limitku – anaerobně zpracovanou Kostariku Cordillera del Fuego. Filtrovaná káva z téhle skořicové radosti vám doma došperkuje tu správnou vánoční atmosféru, vykouzlí klid a radostnou náladu.

Vzhůru na Kostariku, do ráje na zemi a oázy pohody a klidu! To přesně vystihuje kávu z oblasti Piedades Sur, San Ramón, z farmy Luise Campose, inovativního člověka, který se nebojí experimentovat se zpracováním kávy. Pro toto zpracování si vybral ty nejzralejší kávové třešně s vysokým obsahem cukru, který změřil speciálním metrem. Kávové třešně jsou odrůd caturra a catuai, které jsou podle Luise pro tuto metodu nejlepší. Zrnka zpracoval jedinečným anaerobním procesem. Po pečlivém vybírání třešně uzavřel do sudů s přidanou lepkavou vrstvou z jiného lotu, kde se bez přístupu vzduchu fermentovaly. Do procesu se tak nedostane kyslík a káva tam fermentuje přibližně 24 hodin při teplotě těsně pod 10 °C. Fermentace probíhá do okamžiku, kdy je veškerý cukr „sněden“ a než začne vznikat alkohol. Během tohoto procesu se uvolňuje CO2, které vyvíjí tlak na zrna a zlepšuje se tím chuť. Teplota, pH a obsah cukru jsou v Luisově anaerobním procesu tři nejdůležitější faktory. Po fermentaci nechá kávu několik dní sušit na afrických postelích. Vzhledem k tomu, že byla zrnka obalená v extra lepkavé vrstvě, trvá sušení déle než obvykle. Kávu pravidelně obrací, přičemž v prvních dnech dokonce každých 20 minut. Lepkavá vrstva dužiny, která zůstává na zrnu, při sušení lehce karamelizuje spolu s přirozeně přítomnými cukry v zrnku. Díky tomu pak káva získává zajímavé sladké chuťové tóny a vytváří tak jedinečný zážitek při pití filtrované kávy.

  • Producent: Luis Campos

Další kávy od Kmen Coffee Roasters

Hodnocení (15x)

Hodnocení celkem
4.8 / 5
Doporučuje
100%
15 z 15 uživatelů
Tea ověřený zákazník 19. Leden
Doporučuje produkt
250g
Skořice a jablka hodně výrazné
Na Aeropressu krásně vynikne
Dost mi trvalo, než jsem vychytala recept… víceméně mi chutnala nejvíc, až když jsem ji měla skoro dopitou :(
Recept
Metoda přípravy: V60/Aeropress
Káva (g): 15g/18g
Voda (g): 250/220
Teplota vody: 93 cca
Mlýnek (nastavení): 22/18 cliks C2 Timemore
Proces: Better one cup Hoffman/Obrácená metoda
Adéla ověřený zákazník 27. Prosinec, 2023
Doporučuje produkt
250g
Jan Hovad ověřený zákazník 18. Prosinec, 2023
Doporučuje produkt
250g
Nejlepší kafe za poslední 2 roky
Neuvěřitelná vůně, chuť, jemnost, dokonalost ...
Recept
Metoda přípravy:
Káva (g): 15
Voda (g): 250
Teplota vody: +- vařící
Mlýnek (nastavení): filtr
Proces: V60 Hoffman (5 pour, 3 min)
Dita ověřený zákazník 11. Prosinec, 2023
Doporučuje produkt
250g
Výborné celkově
Chuť skořice se nezapře
Žádné mouchy nemá
Recept
Metoda přípravy: V60
Káva (g): 20
Voda (g): 320
Teplota vody: 93
Mlýnek (nastavení): na filtr
Proces:
Marek ověřený zákazník 1. Prosinec, 2023
Doporučuje produkt
250g
Velice silné aroma jablek a rozinek
Sladké
Slabší tělo (může být způsobeno receptem)
Recept
Metoda přípravy: V60 / 4:6
Káva (g): 20
Voda (g): 300
Teplota vody: 95
Mlýnek (nastavení): Polohrubé
Proces:
Zobrazit všechny

Diskuze (1x)

Celkem dotazů
1
Celkem odpovědí
3
Dobrý den, budete tuto kávu ještě doskladňovat nebo už to není v plánu? Moc děkuji za odpověď. :)
#Radka:

Krásný den, Radko. :)


Zatím nemáme informace o tom, že by kávička už neměla být skladem, ale v tuto chvíli ji nejspíše už nestihneme do Vánoc naskladnit.


S pozdravem
Kryštof z Kofia

#Kryštof: Vzala bych si ji klíďo i po Vanocích
Dobrý den, Dito. Doporučujeme vám tedy sledovat stránku s kávami a vždy si nastavit zobrazení od nejčerstvějších káv, kde by se měla Cordillera objevit, pokud ji naskladníme. Přejeme vám krásný den! :)


Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5762 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice