Výběrová káva
Kostarika Deyner Fallas z pražírny
Coffee Source je charakteristická tóny nugátu, citronu a zeleného jablka.
Deyner Fallas spolu s jeho rodinou produkují velmi malé množství kávy v San Francisco v regionu Tarrazu. Nakoupili jsme od něj jednodruhovou kávu odrůdy Catuai zpracovanou metodou white honey, kterou vymysleli v Costa Rice. Káva má jednoduchý, ale příjemný chuťový profil a doporučujeme jí na přípravu espressa, kde vynikne její sladkost.
Deynar je pro nás letošní novinkou. Deynar a jeho rodina produkují velmi málo kávy a jsou v podstatě v začátcích. Na farmě je vidět prozatím mnoho sazenic. Farma Cerro Verde je úžasné místo v Tarrazu v regionu Leon Costes. Nadmořská výška některých částí farmy přesahuje 2000 m, je to tedy jedna z nejvýše položených kávových plantáží v Costa Rice. Kávovníky rostou na strmém pacifickém úbočí, které je podstatně sušší než druhá strana karibská. Na hřebenu je umístěn mikro mill. Deynar je zatím v začátcích, nicméně jeho výsledky nejsou vůbec špatné, díky velkému důrazu na kvalitní zpracování kávy, kterému je věnována veškerá péče. Pomalu si vybavuje laboratoř, aby mohl pružněji reagovat při zpracování své kávy. Díky nadmořské výšce, kvalitní půdě a jeho preciznosti se můžeme dočkat i v budoucnu vynikajících káv.
- Region: Leon Cortes, Tarrazu
- Zpracovatelský závod: Cerro Verde
- Farma (farmář): Cerro Verde, Deyner Fallas
- Nadmořská výška: 1900 m.n.m
- Odrůda: Catuai
- Zpracování: white honey
- Acidita: střední
- Chuťový profil: nugát, citron, zelené jablko