Od této anaerobně zpracované Kostariky z nizozemské pražírny A Matter of Concrete očekávejte bláznivé šťavnaté tóny. Čistá a hedvábně jemná káva, kterou budete milovat kvůli jejímu výjimečně dobrému zpracování, které posouvá hranice anaerobních podmínek fermentace a přináší do šálku téměř alkoholový nádech. V šálku této kávy hledejte tóny vinných žvýkaček či ananasu.
Farma se nachází mezi řekami Aquiares a Turrialba. Oblast, kde se farma nachází, bývala centrem předkolumbovské civilizace a mezi kávovníky se občas nacházejí staré artefakty. Nejvýznamnější kostarická domorodá osada Guayabo National Monument je vzdálená pouhých 5 km. Země Aquiares je obdařena nekonečnými zdroji čisté vody a zásobuje pitnou vodou dokonce tři obce níže po proudu.
Aquiares, jedna z největších a nejhistoričtějších kávových farem v Kostarice, leží vysoko na úrodných svazích sopky Turrialba. Farma produkuje kávu nepřetržitě již více než sto let a vytvořila trvalý model pěstování vysoce kvalitní kávy Arabica, který chrání nádherné přírodní prostředí a podporuje prosperující místní komunitu čítající 1800 lidí. Farma Aquiares byla založena britskými farmáři a byla jedním z prvních statků, které produkovaly a vyvážely kostarickou kávu. Od roku 1971 pracují tři rodiny majitelů společně se zaměstnanci farmy a komunitou na zavádění moderního modelu udržitelného zemědělství.
Káva byla zpracována metodou tzv. Churro - natural anaerobic. Churro je termická fermentace, která má za úkol zvýraznit jemné alkoholické tóny kávy. Typ mikrobů, které fermentují každou dávku, zůstává konstantní, protože jen některé z nich vydrží teplotu 40 až 45 °C.
- Nadmořská výška: 1100 - 1300 m n. m.
- Farmář: Diego Robelo — Aquiares Estate