Výjimečná káva Kostarika DON ELI JACOB od pražírny Pikola vás vtáhne do světa plného chutí a emocí. Představte si tropický ananas – sladký, šťavnatý a osvěžující, který v sobě nese lehký nádech kyselosti. K tomu si přidejte jemnou stopu griotky, která do šálku přidává hlubokou ovocnou sladkost a eleganci. Výsledná chuť je plná kontrastů, které se však vzájemně dokonale doplňují, a každým douškem přináší nový zážitek.
Káva pochází z majestátní oblasti Tarrazú v Kostarice, známé svými ideálními podmínkami pro pěstování výběrových káv. Na farmě Don Eli, kterou spravuje rodina Montero, se snoubí tradice s moderními přístupy. Hlavou rodiny je Carlos Montero, jehož vášeň pro pěstování kávy a závazek k udržitelnému rozvoji komunity okouzlily i tým pražírny Pikola. Spolupráce s farmou Don Eli umožnila vznik této limitované edice, která nejenže oslavuje kvalitu kostarické kávy, ale také přináší příběh rodiny, která do své práce vkládá celé srdce.
Zpracování této kávy je precizní a inovativní, čímž se odráží pečlivost Jacoba, správce zpracovatelské stanice Don Eli. Kávové třešně zpacované anaerobní fermentací jsou nejprve důkladně opláchnuty a poté ponechány fermentaci v uzavřených nádobách po dobu 144 hodin, což umožňuje plný rozvoj jejich komplexních chutí. Po fermentaci je káva sušena na afrických postelích po dobu 22 dnů, během kterých je pravidelně otáčena, aby dosáhla rovnoměrného prosychání a optimální vlhkosti. Výsledkem je káva s výrazným chuťovým profilem, která reprezentuje nejen chuť Kostariky, ale i péči, která byla do její výroby vložena.