Milovníci šťavnatých a ovocných káv, máme pro vás úžasnou novinku! Pražírna Industra Coffee vám přináší naturálně zpracovanou kávu z Kostariky, jejíž šálek je plný šťavnatosti zralých blum a ostružin, se sladkou dochutí kakaových nibsů. Vyzkoušejte tuto šťavnatou pecku i vy!
Rodina Camposových zahájila projekt zpracování výběrové kávy v roce 2014 kvůli nízkým cenám, které dostávali za své kávové třešně od družstev a nadnárodních podniků. Senel Campos, s podporou své rodiny, začal zpracovávat kávu sám, přičemž změnil způsob sběru a samotného zpracování. Jejich první pokus byl úspěšný, když dosáhli více než 86 bodů za kvalitu kávy, což jim umožnilo získat lepší finanční podmínky. Jejich podnik, Café Don Senel, se rozrůstá – nyní pracují na nové farmě s exotickými odrůdami, jako jsou Catigua, Geisha a další. Součástí projektu je také výsadba avokádových stromů pro stínění kávy a dodatečný příjem. Dále rozšířili prostor pro sušení kávy a plánují instalaci vlastního zpracovatelského závodu, aby měli větší kontrolu nad kvalitou své produkce.
Metoda zpracování natural reposado spočívá v tom, že jsou kávové třešně pečlivě sbírány věrnými sezónními dělníky Camposových a odváženy do závodu. Třešně procházejí systémem třídění, který odděluje nekvalitní plody a cizorodé látky. Poté se dobře vybrané třešně převezou na vyvýšená sušící lůžka, kde probíhá fáze předsušení. Zhruba po čtyřech až pěti dnech se polosuché plody opět vloží na 24 hodin do čerstvé vody. Po dlouhém namáčení a opětovném nasátí vlhkosti se plody rozmělní a znovu se uloží na vyvýšená sušící lůžka. Aby zajistili bezpečné prostředí pro sušení zrn šokovaných vlhkostí, zastíní pergamen síťovým krytem. Poté, co se pergamen znovu vysuší, jako například při honey metodě, trvá 15-22 dní, než se plně dokončí fáze pečlivého sušení.
- Nadmořská výška: 1500 - 1800 m n. m.