Kostarika DON SENEL

od Industra Coffee

Napsat první hodnocení
399 Kč vč. DPH (1,60 Kč / 1g)
Skladem > 5ks
Dostupné na centrálním skladě Další možnosti doručení

Typ balení:

 
Datum pražení
15.10.2024 (2 dny)
Pražírna
Industra Coffee
Země původu
Kostarika výběrová káva Kostarika
Region
San Jose
Odrůda
Villa Sarchí
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Suché (natural)
Chuťový profil
Bluma, Kakaové nibsy, Ostružina
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Milovníci štavnatých a ovocných káv, máme pro vás úžasnou novinku! Pražírna Industra Coffee vám přináší naturálně zpracovanou kávu z Kostariky, jejíž šálek je plný šťavnatosti zralých blum a ostružin, se sladkou dochutí kakaových nibsů. Vyzkoušejte tuto šťavnatou pecku i vy!

Rodina Camposových zahájila projekt zpracování výběrové kávy v roce 2014 kvůli nízkým cenám, které dostávali za své kávové třešně od družstev a nadnárodních podniků. Senel Campos, s podporou své rodiny, začal zpracovávat kávu sám s tím, že změnili způsob sběru a samotného zpracování. Jejich první pokus byl úspěšný, když dosáhli více než 86 bodů za kvalitu kávy, což jim umožnilo získat lepší finanční podmínky. Jejich podnik, Café Don Senel, se rozrůstá – nyní pracují na nové farmě s exotickými odrůdami, jako jsou Catigua, Geisha a další. Součástí projektu je také výsadba avokádových stromů pro stínění kávy a dodatečný příjem. Dále rozšířili prostor pro sušení kávy a plánují instalaci vlastního zpracovatelského závodu, aby měli větší kontrolu nad kvalitou své produkce.

Metoda zpracování natural reposado spočívá v tom, že jsou kávové třešně pečlivě sbírány věrnými sezónními dělníky Camposových a odváženy do závodu. Třešně procházejí systémem třízení, který odděluje nekvalitní plody a cizorodé látky. Poté se dobře vybrané třešně převezou na vyvýšená sušící lůžka, kde probíhá fáze předsušení. Zhruba po čtyřech až pěti dnech se polosuché plody opět vloží na 24 hodin do čerstvé vody. Po dlouhém namáčení a opětovném nasátí vlhkosti se plody rozmělní a znovu se uloží na vyvýšená sušící lůžka. Aby zajistili bezpečné prostředí pro sušení zrn šokovaných vlhkostí, zastíní pergamen síťovým krytem. Poté, co se pergamen znovu vysuší jako například při honey metodě, trvá 15-22 dní, než se plně dokončí fáze pečlivého sušení. 

  • Nadmořská výška: 1500 - 1800 m n. m.

Další kávy od Industra Coffee

Zákazníci také nakoupili

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5705 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice