Výběrová káva Kostarika EL DIAMANTE LA FLORIDA z dánské pražírny Prolog Coffee je charakteristická tóny bobulí, tropického ovoce a skořicového šneka.
Pan Roberto je v kávovém světě poměrně nový producent. Kávu začal pěstovat asi před 10 lety. Pěstuje pouze gejšu. Hlavní podnikání Hacienda La Florida je založeno na pěstování jahod a avokáda a nyní to Roberto zpestřil svou mimořádnou kávou. Technika anaerobní fermentace EL Diamante je výsledkem 8 let nepřetržitého výzkumu zaměřeného na inovaci přidané hodnoty kávy. Třešně byly pečlivě ručně sbírány na farmě, aby byly později převezeny do zpracovatelského závodu. Ve mlýně byly třešně omyty, aby se zbavily nečistot, listů a plováků (zrnka s nižší hustotou). Poté byly třešně umístěny do nádrží z nerezové oceli, aby se zahájil proces fermentace. Během fermentačního procesu bylo sledováno Ph, Brix stupně, tlak, teplota a čas. Tento lot byl fermentován po dobu 40 hodin. Obvykle fermentace jiných lotů trvá delší dobu, ale v případě Gejši ji Esteban raději zkrátil, aby v ní zachoval všechny květinové tóny, ovocnost a jemné vlastnosti odrůdy. Jakmile byla fermentace dokončena, byly třešně vyjmuty z nádrží a převezeny do skleníků, kde se sušily na afrických postelích. Nakonec po měsíci sušení káva dosáhla požadovaného procenta vlhkosti a káva byla bezpečně uložena do grainpro a jutových pytlů, aby se mohla ještě odležet následující 2 měsíce.
- Producent: Roberto Leiva
- Farma: Hacienda la Florida
- Nadmořská výška: 1900 m n. m.
- Zpracování: Naturální anaerobní - 40 h