Výběrová káva Kostarika FINCA ALTO CANET ze slovenské pražírny Diamond´s Roastery je charakteristická tóny tropického ovoce, jahod, kardamomu a třešní.
Díky neustálým inovacím, obrovské rozmanitosti odrůd kávy, rozsáhlým technickým znalostem a pozornosti věnované kávě je Kostarika jednou z nejvyspělejších zemí Střední Ameriky produkujících kávu. V důsledku toho se v Kostarice zvyšuje nákup zařízení na zpracování kávových třešní a stále více zemědělců zpracovává své třešně přímo na farmě. Naše kávová zrna pěstuje Gilberth Rojas Monge na farmě Alto Canet, která se nachází v nadmořské výšce 1 900 metrů. Káva se na farmě sbírá ručně, takže ke zpracování se dostanou pouze zralé třešně.
Tato naturálně zpracovaná šarže prochází 96hodinovou fermentací v nádrži a poté se suší v sile při teplotě 28 stupňů. Sušení se přeruší po 16 hodinách a teplota se zvýší na 37 stupňů, dokud vlhkost zrn nedosáhne 20 %. Poté se káva ponechá 24 hodin v uzavřených sudech. Po tomto procesu byla zrna 14 dní sušena na vyvýšených lůžkách.
- Nadmořská výška: 1900 m n. m.
- Sběr: 3/2022
- Farma: Alto Canet