Kafe při jehož pití si vzpomenete na prázdniny u babičky a její legendární koláč. Doopravdy! Tahle vymazlená zrnka z Kostariky v sobě totiž skrývají právě tóny lískooříškového koláče, sladkých sušených fíků a čerstvých borůvek.
Zrnka pochází z farmy zvané Sebastian a patří Fernandovi a Angie. Nachází se v Llano Bonito de Naranjo v Kostarice. Tato oblast je pro své mikroklima nazývána kávovým rájem. Ranní slunce, odpolední déšť, sopečná půda a vysoká nadmořská výška bez mrazů. Zkrátka ideální podmínky pro růst jedinečné kávy. Fernando je agronom a průkopník v pěstování nových hybridních odrůd kávy uznávaných výzkumnými organizacemi po celém světě se záměrem rozvíjet genetickou rozmanitost a podporovat udržitelnost tohoto odvětví. Tyto odrůdy jsou odolnější vůči klimatickým změnám a chorobám rostlin než jejich místní protějšky a mají vyšší výnosy produkce. Angie nezůstává za Fenrandem pozadu a nedávno získala certifikát Q-grader. Už jen její degustační schopnosti znamenají, že kvalita kávy, kterou produkují, se bude nadále zlepšovat, protože kombinuje své znalosti od pěstování až po zpracování.
Hybridní odrůda F1 byla získána díky našemu přímému partnerovi Grounds Costa Rica. Jedná se o vylepšenou odrůdu Milenio zpracovanou naturálně. Tahle vymazlená odrůda je křížencem odrůd Sarchimor a Sudan Rume a byla vyšlechtěna se záměrem, aby byla silnější vůči klimatickým změnám a chorobám rostlin než její místní protějšky a poskytovala vyšší výnosy produkce. Kromě toto si ovšem zachovala svou jedinečnou chuť.
- Nadmořská výška: 1.800 m n. m.
- Farma: Finca Sebastian