Nechte se unést do prosluněné Kostariky s kávou Ismael Navarro z nizozemské pražírny Rum Baba. Tóny marcipánu a sušenkového těsta okoření nevšední zážitek z pití šálku této lahodné kávy.
Káva pochází z rodinné farmy farmáře Ismaela Navarra na Kostarice. Farma spolupracuje s Cordillera de Fuego, který zajišťuje čištění kávových zrn. Ismael se na své farmě zaměřuje na vysokou biologickou rozmanitost. Ke hnojení půdy a udržování vláhy využívá přírodní odpad ze zpracování. Ruční prací a péčí o rostliny se snaží co nejvíce omezit výskyt chorob a plevelů.
Anaerobní zpracování kávy spočívá v několika krocích. Nejdříve probíhá sběr velmi zralých třešní. Ty jsou poté uloženy v nerezových tancích, ve kterých probíhá anaerobní kvašení - tedy bez přístupu kyslíku, po dobu 144 hodin. Když třešně zfermentují nechají se sušit na terase na přímém slunci po dobu 3-4 dnů způsobem, který podporuje další fermentaci. Polosušené třešně se přemístí na vyvýšené záhony ve skleníku s častým otáčením pro rovnoměrné a rychlejší další sušení.
- Nadmořská výška: 1780 m n.m.
- Producent: Ismael Navarro