Máme pro vás slaďoučkou kávičku z Kostariky LA AURORA od české pražírny Candycane coffee, kterou si nemůžete nechat ujít! Vaše chuťové pohárky se mohou těšit na intenzivní tóny červeného vína, hřebíčku a karamelovou sladkost. Tahle naturálně zpracovaná káva od Ivana Solise připomíná svou chutí vánoční punč a svařené víno.
Santa Fe Micro Mill, založený v roce 2017 Ivanem Solisem a jeho rodinou, je symbolem vášně pro špičkovou kávu z regionu Tarrazú v Kostarice. Nachází se v oblasti Santa Maria de Dota v nadmořské výšce 1500–1900 metrů a produkuje výjimečnou kávu z odrůd Catuai a Bourbon. Ivan je vášnivý odborník na kávu, který se během let stal významnou osobností v místní kávové komunitě. Ivanův přístup k pěstování je založen na silných vztazích s pěstiteli, díky čemuž dokáže zajistit nejlepší kvalitu kávy, aniž by farmáři ztráceli na své hodnotě. Se svou rodinou vybudoval moderní zpracovatelskou stanici, která je plně vybavena pro každou fázi zpracování od mokrého až po suché, což zaručuje dokonalou kontrolu kvality.
Naturální metoda je často používána v oblastech s nedostatkem vody, zejména v Africe a v suchých oblastech Latinské Ameriky, například v Brazílii. Při suchém zpracování jsou třešně rozprostřeny na betonových plochách nebo postelích a suší se na slunci nebo pomocí sušiček. Káva se pravidelně otáčí, aby se zabránilo plísním a nežádoucí fermentaci. Po dokončení sušení se mechanicky odstraní slupka v tzv. dry millu. Suché zpracování přidává kávě charakteristické chuťové prvky, které nezávisí na odrůdě ani terroiru. Správně provedené sušení přináší do šálku ovocné tóny a krémové tělo.