Zpátky do Kostariky! Tahle šťavnatá novinka od pražírny The Barn je výsledkem březnové cesty do slavné oblasti Tarrazú, kde se zrodila výjimečná káva z farmy La Bandera. Za vším stojí producent Diego Hidalgo, který svou farmu pečlivě buduje vysoko v horách, obklopen svěží zelení a voňavým kávovníkem. Tato 100% Catuai odrůda, naturálně zpracovaná a pražená speciálně na filtr, vás přenese přímo do tropického ráje: v šálku exploduje mango, ananas, marakuja a citron, podtržené šťavnatou aciditou a delikátně sladkým dozvukem připomínajícím bonbóny. Plné tělo, svěžest i zábava – tohle je káva, která vás bude bavit od prvního doušku do poslední kapky.
Příběh farmy La Bandera je stejně inspirativní jako její chuťový profil. Diego Hidalgo se po 14 letech života ve Spojených státech rozhodl vrátit do rodné země a s rodinou investoval do svého kávového snu. Farmu La Bandera koupili z vlastních úspor a postavili ji v oblasti Cerro de la Muerte, poblíž jednoho z nejvyšších vrcholů v Kostarice. Tady, ve výšce 1950 m.n. m., proudí chladný horský vzduch, který spolu s nadmořskou výškou vytváří unikátní mikroklima – ideální pro pomalé zrání kávových třešní a vznik výrazného, komplexního chuťového profilu. Farma se rozprostírá na více než 10 hektarech a zaměřuje se na mikroloty s různými odrůdami a experimentálními metodami.
A právě zpracování je pro Diega srdeční záležitost. Tento lot prošel naturálním procesem, při kterém se kávové třešně suší celé – včetně dužiny – na vyvýšených afrických postelích. Tento způsob vyžaduje obrovskou péči a trpělivost, ale Diego věří, že právě tak dosáhne maximální sladkosti a hloubky chuti. Výsledkem je čistá, ovocná a šťavnatá káva, která osloví jak milovníky lehkých letních filtrů, tak i ty, kteří hledají kávu s charakterem a příběhem.
- Nadmořská výška: 1950 m n. m.