Výběrová káva Kostarika LA PIRA ze norské pražírny Coffea Circulor je charakteristická tóny karamelu, cukru mucovado a grepu.
Carlos Pira je majitelem mikro mlýnu La Pira de Dota. Je to jeden z prvních mikro mlýnu v oblasti Santa Maria de Dota, poblíž Tarrazu. Po sklizni kávy se vloží třešně do nádrže s vodou a nechávají se přes noc. Voda je neustále ochlazována a cirkuluje, aby se třešně udržovaly při nižší teplotě. Po jednom dni namáčení se odstraní buničina a poté se káva předsuší na přímém slunci po dobu 3–4 dnů. Čtvrtý den se káva přenese do skleníku na dalších 15–20 dní.
- Farmář: Carlos Pira
- Oblast: Tarrazú, Santa Maria de Dota
- Zpracování: Medové
- Nadmořská výška: 1700 m n.m.
- Odrůda: Typica
- Aroma: Třešeň, švestka, máslo
- Acidita: Bílý rybíz, angrešt
- Cuppingové skóre: 88