Milovníci sladkých a ovocných káv, máme pro vás skvělou zprávu! Pražírna Square Mile přináší kávu z Kostariky, která je zpracovaná metodou red honey a jejíž šálek se vyznačuje sladkým aroma mandlí a fondánu společně s lehkostí červených jablek. Nechte se okouzlit touto kávou už od prvního doušku!
Los Cuarteles je název mikromlýna, který vlastní producent Mario Araya Mora. Stanici založil v roce 2014, aby zajistil konzistentnost své produkce kávy. Na zpracování kávy se podílí celá Mariova rodina a zdá se, že jeho děti půjdou v jeho stopách. Mario zpracovává kávu řemeslným způsobem a zaměřuje se na honey zpracování, která se stala synonymem pro produkci kávy v Kostarice. Do této stanice putují třešně, které byly posbírány na jeho dvou farmách, Llano Bonito a El Higuerón, přičemž tento lot pochází právě z první zmíněné. Arayův charakteristický red honey proces se použije pouze tehdy, když ideální klimatické podmínky umožní, aby se fermentující pergamen na vyvýšených sušících lůžkách mikromlýna zbarvil do příznačné červené barvy.
Při honey procesu zůstává na kávových zrnech během zbavování slupek určité množství slizu a dužiny. Tento povlak zůstává na zrnu během fermentace a sušení, čímž přispívá k množství cukrů absorbovaných zrnem a ovlivňuje chuťové tóny výsledného šálku. Množství zbývajícího slizu určuje typ honey procesu - white, yellow, red nebo black ve vzestupném pořadí podle koncentrace slizu. Při správném zpracování mohou kávy získat poměrně hodně sladkosti a chuti a zároveň zůstat čisté. Při práci s kávami zpracovanými honey metodou se často upřednostňují vyvýšená sušící lůžka (někdy označovaná jako africká sušící lůžka), protože umožňují dodatečné proudění vzduchu. Vzduch zajišťuje rovnoměrné sušení zrn a snižuje výskyt plísní a bakterií. Na druhou stranu jsou někteří pěstitelé zvyklí používat sušení na terase vystavené slunci, které vyžaduje pravidelné shrabování zrn, aby se zabránilo vzniku plísní. Celková doba fermentace a sušení závisí na těchto rozhodnutích a také na okolní teplotě a vlhkosti, ale při zpracování metodou red honey je třeba bez problémů počítat se dvěma týdny od depulpingu až do ukončení sušení.
- Nadmořská výška: 1700 - 1885 m n. m.