Tato příjemná sladká zrnka, která na své farmě Los Campos vypěstoval Don Alexis Ramírez pro vás napražila nizozemská pražírna Ripsnorter. V každém doušku pocítíte sladké tóny karamelizovaného ovoce, které jsou podtrženy příjemnou ovocnou kyselostí. Tato káva je chuťově velmi vyvážená a je skvělou volbou pro ty, kteří hledají příjemnou kávu na každodenní popíjení.
Farmu Los Campos vlastní rodina Ramírez-Navarro. Zakladatel farmy Alexis Ramírez zasvětil celý svůj život zemědělství a v roce 2015 se rozhodl učinit zásadní krok – vybudovat vlastní mikro-mlýn s cílem zpracovávat kávu přímo na místě jejího pěstování. Tento krok rodině umožnil zaměřit se na kvalitu svých mikrolotů a zároveň se osvobodit od závislosti na kooperativním systému. Region kde se farma nachází proslul svými vysokými nadmořskými výškami a úrodnou půdou.
Tato káva byla zpracována netradiční naturální termickou metodou, který dodává zrnům chuťovou komplexitu. Zralé kávové třešně jsou při tomto procesu po sběru fermentovány v plastových vacích ve skleníku za konstantních teplot 40-45 °C. Toto úzké teplotní okno zajišťuje, že ve fermentující kávě vznikají ideální podmínky pro růst pouze některých specifických mikrobů. Přírodní cukry obsažené v kávových třešních začínají za těchto teplot částečně karamelizovat, což přispívá k vytvoření bohatých, sladkých a ovocných tónů. Po fermentaci jsou zrna sušena na slunci po dobu přibližně 30 dnů.
- Nadmořská výška: 1.750 m n. m.