Výběrová káva Kostarika LOS CIPRESES z české pražírny Kmen Coffee Roasters je charakteristická tóny kumkvat, mandarinek a květin.
Za touto kávou stojí farmář Max Salazar se svými dvěma bratranci a strýcem, kteří spolu provozují dvě farmy pojmenované po jeho rodičích. Žijí v oblasti West Valley v nadmořské výšce 1 800 m n. m., kde panuje silný vítr a několikrát jim zničil celou kávovou úrodu. V roce 2015 byla farma zničena hurikánem Nate, a proto se Max a jeho rodina rozhodli postavit malý mlýn a skleník, aby rostliny ochránili. Jejich úrodu nepříjemně ovlivňují i vysoké klimatické změny, se kterými se musí poprat, a tak je sklizeň rok od roku nižší. Avšak i tento malý objem kávy je zásadní, protože je to obvykle ta nejkvalitnější káva. Navzdory všem škůdcům a chorobám plodin, Max jde proti proudu a rostliny nevystavuje chemickým postřikům.
Odrůda Geisha je vzácná a pěstuje se ve vysokých nadmořských výškách, což stojí za její kvalitou a čistým chuťovým profilem. Většinu jejich produkce zpracovávají honey metodou, avšak tato zrnka jsou promytá. Díky této metodě vynikne jemný chuťový potenciál. Po ruční sklizni zralých červených kávových třešní jsou přesunuty do mechanického stroje, kde je odstraněna jejich slupka. Pod touto slupkou se nachází sliznatá vrstva, která je odstraněna v promývacích kanálech, kam jsou třešně dále přesunuty. Po procesu promývání se kávové třešně přesunou na vyvýšené africké postele, kde se na Slunci suší, aby došlo ke zmírnění vlhkosti a bylo docíleno její požadované úrovně. Při tomto procesu se káva neustále převrací a kontroluje její kvalita, aby bylo zajištěno rovnoměrné prosušení.
- Nadmořská výška: 1 800 m n. m.