Užijte si lahodný okamžik s touto výjimečnou kávou od Nomad Coffee. Tato naturálně zpracovaná káva původem z Kostariky je ohromující svým šťavnatým a sladkým aroma banánu, žlutého kiwi a sušeného manga. Dopřejte si unikátní zážitek, který potěší vaše chuťové buňky.
Farma Aquiares patří Diegu Robelovi a jeho rodině a nachází se na svazích sopky Turrialba ve výšce 1400 metrů nad mořem a je největší samostatnou kávovou plantáží v Kostarice. Pozemek je rozdělen několika vodními toky, které spojují dvě velké řeky obklopující farmu, Turrialba a Aquiares. Jedná se o majestátní přírodní prostředí, kde před stovkami let žila malá komunita obyvatel, jejíž pozůstatky lze stále nalézt. Jedná se o osmý rok v řadě, kdy pražírna Nomad Coffee a farma Aquiares spolupracuje. Jedná se o velmi starou kávovou plantáž, která funguje od roku 1890 a která je zároveň největší v Kostarice, jež je uhlíkově neutrální. Úsilí společnosti Aquiares se však neomezuje pouze na tuto oblast: má 620 hektarů kávy pěstované ve stínu stromů a dalších 200 hektarů chráněných lesů. Díky svému odhodlání a know-how nyní vyváží do více než 20 zemí.
Naturální metoda je často používána v oblastech s nedostatkem vody, zejména v Africe a v suchých oblastech Latinské Ameriky, například v Brazílii. Při suchém zpracování jsou třešně rozprostřeny na betonových plochách nebo postelích a suší se na slunci nebo pomocí sušiček. Káva se pravidelně otáčí, aby se zabránilo plísním a nežádoucí fermentaci. Po dokončení sušení se mechanicky odstraní slupka v tzv. dry millu. Suché zpracování přidává kávě charakteristické chuťové prvky, které nezávisí na odrůdě ani terroiru. Správně provedené sušení přináší do šálku ovocné tóny a krémové tělo.
- Nadmořská výška: 1200 - 1400 m n. m.