Výběrová káva Kostarika MIGUEL MOLINA z nizozemské pražírny Rum Baba je charakteristická tóny marcipánu a kávových květů.
Pro své úrodné klima je káva z těchto oblastí velmi oblíbená v rámci celého exportu. Miguel Molina tak přichází s odrůdou Catuai, která pochází právě z této oblasti, konkrétně z provincie San Jose, do které spadá kanton Pérez Zeledón. Odrůda je pěstována v nadmořské výšce 1.765 m.n.m. a i tento faktor se odráží ve výsledné kvalitě této šarže, stejně tak jako metoda, kterou je nadále zpracována.
Při sklizni jsou sbírány pouze velmi zralé kávové třešně. Ty se následně promyjí, aby se poté odstranila samotná dužina a třešně se následně naloží do anaerobních nádrží i s obsahem tzv. slizu. Do těchto nádob se k třešním přidá sliz z jiných káv, který pomůže fermentačnímu procesu. Během této fermentace dochází k uvolnění oxidu uhličitého, díky kterému v nádobách dochází ke vzniku tlaku a tento proces trvá zhruba 20 hodin. V této fázi se také reguluje teplota, při které jsou třešně fermentovány. Po skončení této fáze se vypustí voda z nádrží a kávové třešně se nadále suší na slunci dokud nedosáhnou požadovaného stupně vlhkosti. Odkud jsou již následně připraveny na vývoz
- Producent: Miguel Molina
- Oblast: Tarazzu, provincie San Jose, kanton Pérez Zeledón
- Zpracování: Anaerobní
- Nadmořská výška: 1.765 m.n.m.
- Odrůda: Catuai