Vytáhněte hrnky! Je tu totiž sezóna jedinečných káviček z Kostariky. Jako první se v exkluzivní nabídce pražírny Square Mile setkáte s kávou Quebrada Grande, která s sebou přináší lehké punčové aroma v kombinaci s tóny šťavnatého manga a ananasu. To celé navíc doplní jemný medový kabátek. Ať už si kávičku rozhodnete připravit za jakýchkoli podmínek, věřte, že vám vykouzlí úsměv na tváři.
Quebrada Grande - prostřednictvím exportního partnera - byla jednou z prvních kostarických káv, které pražírna koupila od rodiny Ricarda Calderóna a jejich mikromlýna v Los Ángeles, když začínala. Je to tropická šťavnatá bomba! Kromě toho, že byla zrnka zpracována pomocí procesu yellow honey, jedná se o odrůdu SL28. Kdykoli v Kostarice uvidíte SL28, je to záměr. Kávy SL28, které pocházejí původně z Keni a ve Střední Americe nejsou snadno dostupné, patří k těm nejlepším, které rodina Calderónů produkuje! Neustále se přizpůsobují a pracují s novými a progresivními nápady a technologiemi. Právě experimentální přístup a podnikatelský duch rodiny Calderónů odlišuje jejich práci a Quebrada Grande je toho fantastickým příkladem.
Metoda zpracování kávy honey ve zkratce představuje kombinaci 2 metod - suché a promyté. Když se tato metoda správně podaří, výsledná chuť kávy je velice komplexní. V rámci tohoto zpracování kávy jsou známé i další podkategorie: yellow, red, gold, black nebo také white honey. Nespornou výhodou u metody Honey je její nízká náročnost na množství vody použité pro zpracování kávy. To, co nejvíce ovlivňuje výslednou chuť kávy kromě regionu, podnebí během pěstování a odrůdy, je její zpracování. U metody Honey záleží při zpracování na dvou základních faktorech. Prvním je množství ponechané dužniny a slizu na zrnu. Druhý rozhodující faktor ovlivňující kvalitu je délka sušení a sluneční intenzita během něj.
- Nadmořská výška: 1.700 - 1.850 m n. m.
- Producent: Ricardo Calderón
- Sklizeň: Červenec