Výběrová káva Kostarika SAN JUANILLO z české pražírny Mitte je charakteristická tóny povidel a červeného jablka.
Farma V&G San Juanillo spadá pod Rainforest Alliance. Tato farma je inovativní, co se týče odrůd kávy, přičemž šlechtí nové odrůdy, aby co nejlépe využila potenciál této oblasti. Vedle odrůd Caturra a Catuai se zde objevují odrůdy Marsellesa a Hybrids, které výrazně zvyšují produkci a přinášejí nová chuťová spojení. Odrůda Marsellesa byla vyšlechtěna z vyšší do střední nadmořské výšky, což do šálku přináší ocenitelnou výraznější aciditu. Výsledný šálek této kávy má středně plně šťavnaté tělo s výraznou sladkostí a kakaovou dochutí.
Při honey zpracování se třešně po sběru putují do loupačky jako při promyté metodě. Stroj je ale v tomto případě nastavený tak, aby po odstranění slupky zanechal na zrnku o něco více dužiny. Následně je káva přenesená na patio nebo postele k sušení. Zde se kávová zrna suší se zbytky dužiny, která na nich zůstala po loupání. Ta na povrchu zasychá a vzniká lepkavá vrstva. Z tohoto důvodu je zásadní důkladné a časté obracení. Zrna mají tendenci se k sobě hodně lepit a je zde riziko vzniku nechtěných procesů. Díky delšímu kontaktu dužiny se zrnem jsou kávy hodně sladké, plnější, ale zachovávají si jiskrnou aciditu. Tento způsob zpracování byl původně vyvinutý v Brazílii jako experiment za účelem vyprodukování kávy s vysokou kvalitou a skvělou chutí za využití minimálního množství vody. Metody honey zpracování jsou white, yellow, red nebo black honey. White honey jsou blíže promytým kávám a black honey chutnají podobně těm naturálním.
- Nadmořská výška: 1500 m.n.m.
- Způsob zpracování: Red Honey