Parádní bezkofeinová kávička na espresso! Tato zrnka z Kostariky jsou ideální pro každého, kdo má rád sladké kafe s ovocnou dochutí. Šálek tohoto příjemného decafu v sobě ukrývá tóny pomeranče a karamelu. Vyzkoušejte tento skvělý šálek plný lahodných chutí i vy.
Kostarika Tarrazu dostala své jméno podle regionu, ve kterém se nachází nejlepší a nejproslulejší kávovníkové plantáže, Tarrazu. Ten se nachází přibližně 80 km jižně od hlavního města San José a naše káva je zde pěstována v nadmořské výšce kolem 1600 m n. m. Chuť a aroma jedné z nejproslulejších káv na světě tvoří kombinace kyselých půd po vyhaslých vulkánech, tropického slunce, jemného mořského větru a také toho, že je zde asi 100x více kávovníků než obyvatel. Proto je možné každé rostlině věnovat maximální péči, lásku a úsilí.
Proces metody Sugarcane Decaf/EA: káva se nejprve při velmi nízkém tlaku napaří tak, aby se odstranil pergamen. Kávové zrno napařené horkou vodou změkne a nabobtná. Tento proces připraví zrno pro hydrolýzu kofeinu, který se váže na soli kyseliny chlorogenové v kávě. Extrakty (přirozeně získané fermentací cukrové třtiny a nikoliv chemickou syntézou) se poté nanesou na zvlhčenou kávu. Káva se několikrát promyje přírodním ethylacetátovým rozpouštědlem, aby se množství kofeinu snížilo na požadovanou úroveň. Jakmile je tento proces ukončen, musí být káva před dalším krokem očištěna od zbytku ethylacetátu pomocí proudu nasycené páry pod nízkým tlakem. Odtud se káva posílá do vakuových sušicích bubnů, kde se odstraní voda dříve použitá k navlhčení zrnek, a káva se suší na výslednou vlhkost 10 až 12 %. Káva je poté pomocí ventilátorů rychle ochlazena na pokojovou teplotu. Posledním krokem je nanesení karnaubského vosku, který poskytuje kávě ochranu před okolními podmínkami a pomáhá zajistit stabilitu.
- Nadmořská výška: 1650 - 1750 m n. m.