Výběrová káva Kostarika VOLCAN AZUL GEISHA z německé pražírny The Barn je charakteristická tóny broskve, ostružiny a jasmínu.
West Valley je nejvýznamnější oblastí pěstování kávy v Kostarice. Většina káv se zde pěstuje ve stínu a na úrodné hlíně. Hornaté krajině dominují tři sopky a mírná tektonická sníženina, zatímco tichomořské počasí vytváří dobře vymezená suchá a vlhká období. Volcan Azul se nachází na okraji sopky Poás. Již po pět generací pokračují producenti ve výrobě kávy s cílem dosáhnout dokonalosti a vynikající kvality.
Proces výroby této šarže začíná, když jsou třešně ještě na stromě. Alejo a jeho tým se snaží neustálým měřením obsahu cukru Brix určit ideální okamžik pro sběr kávy. Jakmile je tento okamžik dosažen, dojde ke sběru a třešně se přenesou do mokrého mlýna, kde se oddělí plovoucí látky a třešně se očistí vodou, než se dostanou do fermentačních nádrží, kde se neustále měří Brix, PH a teplota, aby se zajistilo, že proces probíhá podle přání. V letošním roce zůstala káva v uzavřených tancích přibližně 7 dní při průměrné teplotě 15 stupňů Celsia.
- Nadmořská výška: 1400 - 1500 m n. m.
- Producent: Alejo Castro Kahle