Barlínský The Barn přichází s nejnovějším kouskem z jejich oblíbené kostarické farmy Volcan Azul. Tentokrát z hor západní Kostariky napražili exkluzivní odrůdu H3, což je kříženec mezi původními etiopskými odrůdami společně nazývanými Heirloom (dědictví) a klasickou jihoamerickou odrůdou Caturra. Díky kombinaci této jedinečné odrůdy a moderní anaerobní fermentace vám z dripperu potečou intenzivní borůvkové kapky filtru doplněné sladkostí fíků a aciditou černého rybízu.
Farma Volcan Azul se nachází na svazích sopky Poás v historickém centru pěstování kávy. Tato oblast je charakteristická úrodnými jílovitými půdami, ochranou kávových keřů ve stínu a dobře předvídatelnými obdobími sucha a vlhka. Volcan Azul je pět generací v rukou rodiny, která klade důraz na kvalitu a udržitelnost. Věnují se ochraně tropických lesů, redukci znečištění ovzduší a boji proti globálnímu oteplování.
Proč je tato káva tak výjimečná? Je to zejména díky unikátní metodě zpracování. U této konkrétní šarže Alejo a jeho tým měří obsah cukru již u třešní na stromě, aby zajistili sklizeň v optimálním okamžiku zralosti. Následně jsou třešně fermentovány v uzavřených nádržích při teplotě 20,9 °C – což je přibližně o čtyři stupně více než obvyklá anaerobní fermentace. Tento proces trvá čtyři dny a díky vyšší teplotě dochází k intenzivnějšímu rozvinutí sladkosti a ovocné chuti. Po fermentaci jsou celé třešně sušeny pět dní na terasách, následně prochází finálním mechanickým dosoušením v zařízení zvaném guardiola.
- Nadmořská výška: 1.550 m n. m.
- Producent: Alejo Castro Kahle