Volcan Azul, káva pocházející z kostarických plantáží, s neotřelým chuťovým profilem, připomínajícím švestky, pražená slunečnicová semínka a čokoládu. Tato jedinečná směs je výsledkem pečlivého výběru a zpracování kávových zrn na farmě ve znamenitém regionu West Valley v Kostarice. Díky svému bohatému a komplexnímu profilu se tato káva stane skvělým doplňkem jakékoli kávové sbírky, ideální pro milovníky silných a výrazných chutí.
Farma Volcan Azul, spravovaná producentem Alexem Castrem, je známá svou dlouhou historií a inovativním přístupem k pěstování kávy. Nachází se v malebném údolí West Valley, kde ideální klimatické podmínky a úrodná vulkanická půda vytvářejí dokonalé prostředí pro pěstování kávových zrn odrůdy San Ramon. Tato farma je známá svým závazkem k udržitelným praktikám a soustředí se na produkci vysoce kvalitní kávy s ohledem na ochranu přírodních zdrojů a podporu místní komunity.
Zpracování kávy na farmě Volcan Azul využívá pokročilou anaerobní naturální metodu, která umožňuje kávovým zrnům fermentovat v kontrolovaném bezkyslíkovém prostředí. Tento proces nejenže zvyšuje komplexnost chuti, ale také zvýrazňuje jedinečné aromatické složky, které jsou typické pro odrůdu San Ramon. Během tohoto procesu jsou zrna pečlivě monitorována, aby se zajistilo, že fermentace probíhá podle přesných specifikací a přispívá k žádaným chuťovým profilům sušené švestky a hořké čokolády. Tato metoda nejen že zlepšuje kvalitu finálního produktu, ale také zdůrazňuje závazek farmy Volcan Azul k inovaci a excelenci ve světě kávy.