Výběrová káva Kostarika VOLCAN ze norské pražírny Coffea Circulor je charakteristická tóny cukru Muscovado, červeného rybízu, karamelu, kakaa a švestek.
Kostarické naturálně zpracované kávy se pěstují ve vysokých nadmořských výškách na vulkanické půdě. Třešně dozrávají pomaleji, což jim dodává bohatou a vydatnou chuť. Tato káva se suší uvnitř třešně, aby získala jasnější sladkost a kyselinku. Káva z hor v Tarrazu je známá jako jedna z nejlepších káv na světě. Kostarika byla první zemí ve Střední Americe, která vyráběla kávu pro komerční účely. Je také velmi známá svými pohořími, sopkami, nedotčenými plážemi, rovníkovým podnebím, hustou džunglí a sladkou kávou s ostrou a zářivou kyselostí. Naturální proces je nejstarší způsob zpracování kávy. Čerstvě nasbírané kávové třešně jsou rozloženy na vyvýšených postelích a sušeny na slunci. Pracovníci chrání třešně tím, že je otáčejí po celý den a v noci je zakrývají. Proces může trvat až 35 dní, dokud vlhkost třešní nedosáhne 11 procent.
- Farmář: Drobní zemědělci
- Oblast: San José, Tarrazú
- Zpracování: Naturální
- Nadmořská výška: 1400 - 1700 m n.m.
- Odrůda: Typica
- Aroma: Med, broskev, vanilka
- Acidita: Červený rybíz, med
- Cuppingové scóre: 88
Doporučený recept V60 Coffea Circulor z World Brewers Cup je "1:1:1"
- nálev 100g vody po dobu 20 sekund
- v 1:00 nálev dalších 100g vody po dobu 20 sekund
- v 2:00 nálev dalších 100g vody po dobu 20 sekund
- konec v 3:00
- na vás je úprava hrubosti a teplota vody (doporučujeme 93 - 95 °C)