Na tohle léto vám oblíbená česká pražírna Candycane upletla kytičkový kávový věneček do vlasů. Oslavuje totiž již 6. narozeniny! Na počest si pro vás připravila limitovanou edici "MADE MAMA PROUD" a vybrala do ní jednu z nejlepších káv, jakou v historii pražírny pořídili. Jedná se o zrnka z Kolumbie jedinečné odrůdy Geisha, která ve své chuti přináší ovocné aroma meruněk se smetanou. To celé navíc doplňuje jemné aroma čaje oolong.
Pamětníci a fanoušci pražírny Candycane si možná vzpomenou na 4. narozeniny a první geishu, kterou tehdy v pražírně upražili. Byl to zlomový okamžik a jejich "dítko" tak složilo "zkoušku dospělosti" právě s odrůdou geisha, která patří mezi nejkomplexnější a nejzajímavější kávy na světě. Po experimentech s fermentací si tuhle dospělou zábavu můžete dopřát i vy jako narozeninový dáreček znovu. Kolumbijská Geisha Santa Barbara byla zamýšlena pro soutěžení na brewers cupu. Pražírna pečlivě volila kávu, která bude mít transparentní a delikátní chutě. Při testech je ohromila květinová aromatika, čajová delikátnost a meruňkový tón, který se z kávy line ihned po přípravě. Květinová revoluce v kendykejní rodině! Zaběhněte do antiku pro vinyl s Mamas and papas, nahoďte zvony a lenonky a vijte věnce, všechno nejlepší... díky Vám:)
Aby typické květinové tóny Geishy mohly co nejvíce vyniknout, byla použita promytá metoda zpracování. Při zpracování promytou metodou jsou třešně nejprve loupačkou zbaveny slupky a dužiny za pomoci kovových disků. Následně jsou zrna fermentována v tancích, což umožňuje oddělení pozůstatků dužiny. Poté probíhá promývání zrn vodou, aby byly odstraněny zbývající zbytky cukru. Káva je poté sušena na slunci nebo pomocí mechanických sušiček a vyznačuje se čistým profilem a vyšší aciditou s rozvinutými ovocnými chutěmi.
- Sklizeň: 2023
- Nadmořská výška: 1 800 m n. m.
- Producent: Jhon Samboni