Někdy si chcete vychutnat šálek kávy bez kofeinového vzrušení, ale nechcete přijít o tu pravou chuťovou hloubku. A přesně o tom je tento decaf z Mexika od pražírny Square Mile. Už první doušek vás obejme jako hřejivá vzpomínka na zimní večery, kdy se vzduchem linula vůně hruškového koláče s čokoládovou polevou. Sladká pralinka se pomalu rozpouští na jazyku, zatímco jemná, sametová textura se rozprostírá po patře. Tahle káva je jako pohodlný svetr, do kterého se zachumláš kdykoli během dne – ať už ráno, odpoledne nebo večer.
Tahle skvělá kávička pochází z mexické oblasti Sierra Sur v Oaxace, kde ji vypěstovalo 33 farmářů sdružených pod Union San Pedro. Mexická káva je známá svými jemnými tóny koření, oříšků a čokolády – a tenhle komunitní lot je toho skvělým důkazem. Kombinuje odrůdy Caturra, Mundo Novo a Pluma Hidalgo, které společně vytvářejí dokonale vyvážený chuťový profil. Díky dlouhodobému partnerství s místními farmáři má tahle káva nejen skvělou kvalitu, ale i příběh propojený s tradicí a pečlivou prací malých pěstitelů.
Promyté zpracování, s použitím výtažku z cukrové třitiny, což je přírodní metoda dekofeinizace, která zachovává plnou chuť bez chemické pachuti. Po odstranění kofeinu si zrna zachovávají svou svěžest a čistotu, takže ve tvém šálku nezůstává nic jiného než skvělá chuť. Ať už si tuhle kávu připravíš ve V60 nebo za pomocí jiného dripperu, doporučujeme lehké promíchání při bloomu a pak už jen nechat vodu pomalu protékat. Výsledek? Decaf, který chutná tak dobře, že si ho možná dáš i místo své klasické ranní dávky kofeinu.