Výběrová káva Mexiko FINCA LA ESTANCIA z berlínské pražírny 19grams coffee je charakteristická tóny mučenky, borůvek a sušených meruněk.
Rodinná farma La Estancia byla založena v 50. letech. Marco Antonio Cadena je farmář již čtvrté generace. Od začátku se věnoval zlepšování sociálních podmínek - udržitelné pěstování a ochrana životního prostředí jsou pro něj obzvláště důležité. Během sezóny sklizně na farmě „La Estancia“, od ledna do března, přijme Marco Antonio 50 pracovníků, kteří se věnují výrobě nejlepší kávy v regionu. Během těchto měsíců dělníci žijí na farmě a dostávají jídlo a místo na spaní. Jako jedno z ekologických opatření je, že se třešňové slupky na farmě znovu používají jako kompost pro kávovníky nebo se dávají jako krmivo pro dobytek do okolních farem. Výroba výběrové kávy ve Finca La Estancia je neustále sledována ve všech procesech. Pro Marca je jednoznačně středem pozornosti kvalita, nikoli kvantita. Na farmě se pěstuje odrůda Caturra. Tato odrůda je mutací odrůd Bourbonů a pochází z Brazílie z roku 1937. Výnos je ve srovnání s jinými odrůdami relativně vysoký. Pokud však rostlina produkuje příliš mnoho kávových třešní, může to způsobit smrt rostliny. Proto je důležité, aby o rostliny bylo dobře postaráno. Díky anaerobní fermentaci při které se káva zpracovává v plně uzavřené fermentační nádrži s malým množstvím kyslíku, vzniká velmi expresivní chuťový profil.
- Farmář: Marco Antonio Cadena
- Nadmořská výška: 1.800 m.n.m.
- Sklizeň: Prosinec - Březen 2020