Mexiko GLEAMING THE CUBE je neuvěřitelně komplexní káva, jejíž tóny spolu ladí v dokonalé harmonii. Acidita a šťavnatost mandarinky dodává jemně pikantní nádech, který je doplněn sladkým melounem. Tóny zeleného čaje a bylinek kávě dodávají zemitý podtón, který vše spojuje.
Tato káva pochází z farmy Finca Las Trincheras, kterou provozuje Jose Cienfuegos. Jose navázal spolupráci s Ernestem Perezem – Q-graderem (=kávový someliér), který se specializuje na optimalizaci posklizňového procesu.
Ernesto vlastní mlýn, kde kávove třešně zpracovává jak naturální, tak promytou metodou. Zde procházejí všechny třešně standardizovaným procesem kontroly kvality a promývání. Následně jsou třízeny podle kvality. Po odstranění slupek prochází zrna prodlouženou 70hodinovou aerobní fermentací. Poté jsou promývány a sušeny v mechanických sušičkách při teplotě maximálně 40 °C. Tento proces je šetrnější a produkuje kvalitnější zrnka.
Květinová a čajová chuť kávy vynikla hlavně díky promytému zpracování. Zrnka se fermentují 15–18 hodin na suchu a následně jsou ponechána na více než 10 hodin ve vodní nádrži. Posledním krokem je promytí v čisté vodě a sušení na vyvýšených betonových postelích.
- Nadmořská výška: 1 400 m n. m.
- Producent: Ernesto Perez
- Farmář: Jose Cienfuegos