Tato káva vás potěší smetanovým, plným tělem. Tóny vlašských ořechů a karamelu spolu hrají v dokonalé harmonii a ve výsledkém šálku vytvoří hebké espresso s karamelovou hořkostí v dochuti.
Chiapas, nejjižnější mexický stát, je objemově největším producentem kávy v Mexiku. Zároveň je také producentem s největším počtem káv s ekologickou certifikací. Stát Chiapas oplývá bohatou a rozmanitou kulturou, flórou a faunou. Každý z těchto aspektů svým způsobem přispívá k podobě výslednoho produktu. Největší část třešní pěstují drobní zemědělci, kteří mají v průměru méně než pět hektarů půdy k obdělávání. Tato zrnka pochází z produkce družstva CAFECO, které sdružuje farmáře v okolí obce La Concordia.
Tato směs se skládá ze dvou různých odrůd kávy, Typica a Bourbon. Třešně se před sklizní nechávají plně dozrát na stromě a jsou následně ručně sbírány. Následně jsou zrnka zpracována promytou metodou. V první fázi třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku zůstává zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukrů) zůstaly. Následně zrnka 16 h fermentují v tancích. Tady se dostáváme ke kroku, kvůli kterému tuto metodu nazýváme právě promytá. Káva se z tanků přesune do promývacího kanálu, kde se omývají zrnka s vodou a odstraňují se z nich poslední zbytky dužiny. V posledním kroku jsou zrnka sušena na vyvýšených terasách po dobu 5ti dnů.
- Producent: CAFECO
- Nadmořská výška: 1 300 m n. m.