Vychutnejte si nádhernou harmonii kávy, ve které se prolínají tóny svěžího červeného jablka a karamelová sladkost. Potěší vás také květinové aroma, které šálku přidává další úroveň.
Oblast La Mazateca je v Mexiku známá pro kvalitu odrůdy Typica pomalu pěstované v nadmořských výškách 1 600 – 1 900 m. Kromě tradičních odrůd a chladného klimatu je obrovskou výhodou přirozený ekosystém, který je z velké části zachován farmáři, z většiny původními obyvateli komunity Mazateco. Pěstování je organické, v pralesech, s malými zásahy, tedy v prostředí, které je pro pěstování kávy přirozené. Krom skvělého šálku to přináší taky výhody pro obyvatele – úbytek oxidu uhličitého, stabilizaci teploty a krásné výhledy.
Vocho Rojo je španělský název pro Red Beetle (červený VW Brouk). Farmy v tomto regionu jsou maličké a roztroušené v mohutném rozpětí pohoří Mazateca. Možnosti i úspěch tohoto projektu vyplývají z práce na kontrole kvality a konstrukci směsí, kterou provádí mobilní kávová laboratoř Red Beetle. Pro výrobu 7 pytlů sestavila společnost Red Beetle 23 šarží od 21 producentů. Stejně jako Guerreras a Union San Pedro Sagrada, byla i Vocho Rocho založena ženami.
Zpracování kávy promytou metodou, je skvělým příkladem tradičního přístupu. Farmáři ručně vybírají zralé kávové třešně a doručují je do střediska k dalšímu zpracování. Zde jsou třešně vizuálně tříděny a následně zbaveny slupky. Káva pak fermentuje v nádržích 36 až 48 hodin, po kterých je důkladně omyta. Na konci tohoto procesu se káva suší na vyvýšených postelích a pravidelně se otáčí, což zajišťuje rovnoměrné sušení během 7 až 11 dní.
- Nadmořská výška: 1 500 - 1 800 m n. m.