Výběrová káva Mexiko Nuevo z britské pražírny Brew Coffee Plus je charakteristická tóny čokolády, fíků a třešní.
Na malých horských farmách v Mexiku provozovaných převážně domorodými producenty najdete často přehlížený klenot, který zde roste v plné síle: Mexická káva. Při výčtu známých zemí původu kávy se Mexiko ovšem často opomíjí. Přitom má ale co nabídnout: výrazné a ovocné chuťové profily, pozitivní sociální a ekologický dopad a bohaté dědictví v oblasti produkce kávy. Oblast La Concordia je proslulá produkcí vynikající kávy díky různým faktorům, jako jsou agroklimatické podmínky oblasti, nadmořská výška, půda, velká rozmanitost přírodních interakcí a samozřejmě lidé, kteří díky úsilí a péči dokáží produkovat "Oro Verde" (jak se říká zelenému zlatu). Tato oblast je také známá svými obdobími sucha a dešťů, která jsou velmi dobře synchronizována s fyziologií kávovníku. V období sklizně je chladné počasí s malým množstvím deště, což pomáhá prodloužit dobu fermentace a podmínky sušení, a v důsledku toho zlepšuje kvalitu kávových šálků.
Jednotlivá zrna jsou zpracovávána promytou metodou, jejíž výsledná káva je typická svou jemnou a vyváženou chutí. To v tomto případě znamená, že po sběru se káva přemisťuje do tzv. loupačky, ve které zrnka velkou rychlostí naráží do výběžků a hran pro zajištění sloupnutí slupky a části dužiny. Pro odstranění zbytku dužiny se káva následně fermentuje i několik hodin v tancích. Následně se dostáváme ke kroku, kvůli kterému tuto metodu nazýváme právě promytá. Káva se z tanků přesune do promývacího kanálu, kde se omývají zrnka s vodou a odstraňují se z nich poslední zbytky cukrů - dužiny. Poté nastává poslední fáze, kdy se zrna suší na tzv. afrických postelích do dosažení potřebné vlhkosti.
- Nadmořská výška: 1200 - 1500 m n. m.
- Zpracovatelská stanice: Finca Nuevo Mexico