Výběrová káva Mexiko OJO DE AGUA z berlínské pražírny 19grams coffee je charakteristická tóny bílých hroznů, pomela a pražených lískových oříšků.
Název farmy "ojo de agua" neboli studánka je odvozen od skutečnosti, že uprostřed pozemku se nachází pramen vody. Farma má rozlohu jeden a půl hektaru se 100% certifikovanými rostlinami Marsellesa. Nachází se v obci Pahuatitan, v okrese Huitzilan de Serdan, ve státě Puebla, v nadmořské výšce 1 100 metrů. Na farmě se pěstují různé plodiny, včetně pomerančů, mandarinek, banánů, zapote, guavy a původních stromů. Farma je držitelem certifikátu pro fair trade kávu. Tento lot dosáhl 26. místa v soutěži Cup of Excellence - tedy mimořádně vysokého ocenění.
Sklizeň kávy obvykle začíná v prosinci a trvá až do dubna, protože zde existuje několik průchodů: sběrači sklízejí zralé třešně vždy pouze ručně. Třešně se sbírají a myjí až po sklizni, čímž vzniká obzvlášť výrazný chuťový profil - v chuti převládá karamel, pomeranč a bílé hrozny, ale je cítit i nádech jablek a máslová, hutná sladkost, která může připomínat hnědý cukr.
Tato káva byla zpracovaná promytou metodou. Po ruční sklizni zralých červených kávových třešní jsou přesunuty do mechanického stroje, kde je odstraněna jejich slupka. Pod touto slupkou se nachází sliznatá vrstva, která je odstraněna v promývacích kanálech, kam jsou třešně dále přesunuty. Po procesu promývání se kávové třešně přesunou na vyvýšené africké postele, kde se na Slunci suší, aby došlo ke zmírnění vlhkosti a bylo docíleno její požadované úrovně. Při tomto procesu se káva neustále převrací a kontroluje její kvalita, aby bylo zajištěno rovnoměrné prosušení.
- Nadmořská výška: 1 100 m n. m.