Z mexických hor v oblasti Veracruz až do vašeho hrnku. Sladká a voňavá Rosa Maria, ve které můžete najít tóny mléčné čokolády, vanilky, pomeranče a liči. Taková je nová výběrovka oblíbené pražírny Father´s Coffee Roastery.
Rosa Maria Petra De Dios Hernández pěstuje kávu na dvou malých farmách, Yerbabuena 1 a 2, které jsou ukryty v krásných horách Veracruz v Mexiku. Její sen jednou vlastnit svojí kávovou farmu vzniknul už když jako malé dítě pracovala na cizí půdě. Yerbabuena 1 je ejido, tedy komunální půda, zděděná po jejích rodičích. Díky své houževnatosti a tvrdé práci se Rose Marii a jejímu manželovi povedlo zakoupit druhý pozemek, Yerbabuena 2. A ačkoliv každá z těchto farem čítá okolo skromných 2 hektarů, představují splnění Rosiných snů. Mimo kávu Rosa Maria prodává také banánové listy na tamales, což je jen dalším příkladem její vynalézavosti a podnikavého ducha. Jejími největšími výzvami jsou nízké ceny kávy a krádeže, které bohužel nejsou neobvyklé. Ale díky vytrvalosti udržuje živobytí své rodiny a nyní má aspirace na zlepšení zpracování.
Během sklizně od listopadu do března Rosa Maria najímá dva sezonní pracovníky, kteří pečlivě ručně sbírají pouze dokonale zralé třešně. Ty jsou poté omyty a fermentovány po dobu 8-12 hodin v závislosti na teplotě, pak znovu důkladně promyty a následně izolovány. Káva se přirozeně suší na zvednutých postelích po dobu 7-8 dní a pravidelně se obrací pro rovnoměrné vystavení slunci. Jakmile jsou připraveny, ukládají se na 2-3 měsíce do plastových a jutových pytlů před svým prvním vývozem.
- Nadmořská výška: 1317 m n. m.