Česká pražírna Monogram přináší jedinečný zážitek v podobě kávy SAN RAFAEL, která zaujme svou bohatou sladkostí, komplexní chutí a harmonickým tělem. Pěstovaná ve výšce 1100 m n. m. v oblasti Córdoba ve státě Veracruz, tato káva vyniká díky naturálnímu zpracování, které jí propůjčuje výrazné ovocné tóny s jemnými akcenty sušeného ovoce a medu. V šálku se snoubí sametová textura s nasládlými tóny hrušek, jemnou kyselinkou a krémovým zakončením. Odrůdy Costa Rica 95 a Marsellesa propůjčují této kávě plné tělo a vyvážený profil s tóny peckového ovoce, což z ní činí ideální volbu jak pro espresso, tak pro alternativní metody přípavy.
Za úspěchem Finca Kitos Cafe San Rafael stojí Damna Reyes Hernandez a Hugo, kteří se rozhodli znovu oživit rodinnou farmu a přeměnit ji v centrum výběrové kávy. Farma, rozkládající se na šesti hektarech v srdci Veracruzu, je příkladem pečlivého plánování a neúnavné práce. Damna a Hugo se zaměřili na pěstování vysoce kvalitních mikrolotů a během čtyř let získali tři ocenění Taza de Excelencia Mexico, což svědčí o jejich oddanosti a vášni pro kávu. Pěstování probíhá v harmonii s přírodou – kávovníky zde rostou pod stínem banánovníků a endemických stromů, jako jsou vainillos a huizaches, což přirozeně chrání půdu a podporuje biodiverzitu. Kromě kávy farma pěstuje i citrusy, zeleninu a květiny pro vlastní potřebu, čímž podporuje udržitelný ekosystém.
Zralé, intenzivně červené třešně jsou ručně sbírány od listopadu do května a podrobeny pečlivému třídění pomocí metody „floating“, která odděluje méně husté a nezralé plody. Následuje fermentace v bezkyslíkovém prostředí po dobu 48 hodin, která podtrhuje komplexnost chuti a přirozenou sladkost. Poté jsou třešně zbaveny slupky a sušeny na vyvýšených afrických postelích po dobu přibližně 15 dnů, kde se pravidelně obracejí pro dosažení rovnoměrného sušení. Výsledná káva je poté uskladněna v GrainPro pytlích a ponechána odpočívat přibližně čtyři měsíce, což přispívá k jejímu chuťovému vyvážení a stabilitě. Naturální zpracování dodává kávě intenzivní ovocné tóny s jemnou fermentační složkou a výraznou sladkostí, kterou ocení jak milovníci espressa, tak filtrované kávy. Finca Kitos Cafe tak představuje dokonalé spojení tradice, inovace a vášně pro výběrovou kávu.