Dánská pražírna The Coffee Collective se pyšní dalším skvostem ve své nabídce – SILVIA GESHA. Tato káva z mexického regionu Chiapas vás okouzlí svou vyváženou a osvěžující chutí. V každém šálku se propojují jemné tóny limetky, sladkosti hroznového cukru, květinového jasmínu a jemného medu, které vytváří příjemný chuťový zážitek s dlouhotrvajícím dozvukem. Díky odrůdě Gesha, která je známá svou kvalitou a aromatičností, se tato káva stává nezapomenutelnou volbou pro milovníky výběrových káv.
Za touto kávou stojí farmářka Silvia Herrera, která je druhou generací pěstitelů kávy a její rodina se podílí na rozvoji místní kooperace pěstitelů kávy – Unión de Ejidos y Comunidades San Fernando. Od mládí byla Silvia svědkem pozitivního vlivu komunitní spolupráce na rozvoj pěstování kávy a nadále podporuje společné akce jak na lokální, tak na regionální úrovni. Silvia se nejen věnuje udržitelnému pěstování kávy, ale také se angažuje v osvětě o důležitosti kolektivních projektů, které zvyšují kvalitu života místních farmářů.
Káva Silvia Gesha je zpracována tradičním promytým způsobem, který ještě více podtrhuje její čistý a svěží chuťový profil. Kávové třešně se sbírají ručně v nadmořské výšce 1 640 metrů nad mořem, poté jsou pečlivě promyty a sušeny, čímž se zajišťuje vysoká kvalita každého zrna. Díky transparentnímu obchodu je farmářka Silvia Herrera za svou práci odměňována prémiovou cenou, která činí 236 % nad tržní cenu, což jí umožňuje pokračovat v pěstování špičkové kávy a podporovat svou komunitu.