Výběrová káva Myanmar PADAH LIN z britské pražírny Triple Co Roast je charakteristická tóny mandarinek, skořice a moučkového cukru.
Letošní Myanmar je káva z velké sbírky drobných chovatelů z Ywanganu, který byl vybrán pro svou fascinující komplexnost a sladkost. Máme tuto kávu rádi, a doufáme že i vám udělá velkou radost.
Padah Lin vyrábí Mandalay Coffee Group, skládající se z kombinovaných partií pěstovaných drobnými farmáři z horského kmene Danu & Pa-O v odlehlé hornaté oblasti Ywangan. Káva je pojmenována po vápencových jeskyních ve městě Ywangan, které obsahují prehistorické malby staré 13,000 let.
Do 48 hodin po sběru se třešně ručně třídí a převážejí do zpracovatelského mlýna v Pyin Oo Lwin. Veškerá odmítnutá káva pro výběrový trh se suší a prodává na domácím trhu, což znamená, že vzniká jen velmi málo odpadu. V mlýně třešně plavou, rozvlákňují se a fermentují přes noc v kachlových nádržích, které udržují oddělenou šarži. Pergamen se poté opláchne v mechanickém demucilageru a suší se na betonových plochách. Třešňová drť se okamžitě posílá zpět na farmy k hnojení a odpadní voda se v zařízení upravuje, než se nakonec vypustí jako dodatečná hnojivo kávovníků.
- Farmář: Mandalay Coffee Group
- Region: Ywangan
- Nadmořská výška: 1280m n.m.