Tuto kávu z Myanmaru si rozhodně nebudete chtít nechat ujít. Pražírna Nomad Coffee přináší kávičku zpracovanou způsobem red honey, která díky této metodě zpracovaní nabízí neodolatelně sladké aroma karamelu, plné lískooříškové tělo společně s acidní dochutí červeného rybízu. Tato káva je dokonalou volbou pro ty kávomily, kteří rádi zkoušejí nové a různorodé kávy.
Společnost Lady Specialty Coffee založily v roce 2017 dvě přední osobnosti myanmarské scény výběrové kávy, Su Nandar Linn a Thi Ha Gyawalie, aby podporovaly a prosazovaly pěstitelky kávy v Ywanganu v myanmarské oblasti South Shan. Všechny jejich kávy produkují výhradně ženy (z etnických skupin Pa-O a Danu). Od počátečního zapojení 51 farmářek v jedné vesnici, Nwar Ban Gyi, se nyní rozrostly na spolupráci s více než 400 farmářkami v sedmi vesnicích v Ywanganu: Nwar Ban Gyi, Taung Khaung Pwar, Pway Na Phar, Myaing, Myin Dwin, Myin Kya Doe Village a Ga Zat. Společnost Lady Specialty Coffee vychází ze své hluboké touhy pomáhat malým rodinám a komunitám v Ywanganu udržitelnými zemědělskými postupy, kontrolou kvality a spravedlivým odměňováním. Su Nandar a Thi ha školí a podporují své farmářky ve všech aspektech zpracování kávy a platí nadprůměrné ceny.
Třešně zpočátku sbírá 51 farmářek ve vesnici Nwar Ban Gyi. Po 18 hodinách po sklizni se třešně vyplavují, aby se odstranily nezralé třešně, a poté se ručně třídí, aby se odstranily další vady. Třešně se před rozvlákněním umístí na 48 hodin do 500litrových fermentačních nádrží s jednocestným ventilem. Kávy se nakonec suší na vyvýšených lůžkách po dobu 12-15 dnů.
- Nadmořská výška: 1350 m n. m.