Tohle kafe vám na poličce dlouho nezůstane! Prodloužená fermentace propůjčuje této naturálce krásně balancovanou sladkost připomínající zralé hrušky, rumové pralinky a karamelové sušenky.
Dr. Enrique Ferrufino se narodil a vyrostl na kávové farmě v horách Matagalpy v roce 1956. Spolu se svou manželkou Silvií, dětskou lékařkou, se rodina Ferrufinových rozhodla v roce 1992 začít podnikat s kávou a v roce 2004 koupila Finca Aurora. Zachování přírody je pro rodinu Ferrufino nejvyšší prioritou. Pracují pomocí „biodynamického“ modelu. To znamená, že zemědělství probíhá v souladu s místním ekosystémem. Využívají pouze obnovitelnou energii a pilně pracují na ochraně vodních zdrojů a přírodních stanovišť. Na farmě se nachází řada původních stromů, kde žije mnoho druhů ptáků a volně žijících živočichů. Tyto stromy také poskytují plantáži stín a hnojí půdu organickou hmotou, která chrání půdu před erozí, suchem a záplavami.
Zuzana Černá se na finca Aurora stará o kontrolu kvality, fermentační procesy a chod mlýnu. Tyhle zrníčka jsou její kávové dětičky. Finca Aurora je skutečně velký kolos, v hlavní sezoně sběru zaměstnává až 600 pracovníků z okolních vesniček. Sabio Coffee splňuje nejvyšší etické aspekty zaměstnávání a pracovníci jsou na jejich farmách nadstandartně ohodnocení.
Po selektivním ručním výběru je třešeň uzavřena v suchých, vzduchotěsných tancích, kde se fermentuje 4 dny. Po fermentaci se třešeň suší na vyvýšených záhonech. Schnutí trvá asi 35 dní. Finca Aurora je jednou z prvních farem v Nikaragui s plně integrovaným provozem kávy na místě. Kávu produkují, myjí a suší na farmě. Káva je mletá, tříděná a pytlovaná v Beneficio Finca Aurora pod dohledem týmu farmy. To umožňuje plnou kontrolu nad kvalitou v celém procesu.
- Nadmořská výška: 1 400 m n. m.